S slovenščino nimam težav: kapitel 6: Preberite naslednje besedilo s. 34 i textboken

ej korrekturläst!!

En globetrotters berättelse

Janin Klemenčič är en berömd slovensk globetrotter. Han har nu rest runt nästan hela världen. Ibland reser han med bil, ibland med flyg, tåg eller båt. Han reser alltid ensam.

En gång ville han flyga från Grekland till Kenya, till Nairobi. Den billigaste möjligheten var flyg med det egyptiska flygbolaget Egypt-Air. Men försäljaren i turistbyrån sa till honom att det är det sämsta bolaget och är väldigt opålitligt. Om det är dåligt väder i Egypten, kan resenärerna få vänta flera dagar på flygplatsen på marken och vara utan mat. Janin bestämde sig ändå för det egyptiska flygbolaget. Och visst, i Kairo var han tvungen att vänta från två på eftermiddagen till ett på natten. Men för de elva timmarna ställde Egypt-Air till förfogande gratis övernattning på det bästa och vackraste 5-stjärniga hotellet, 200 meter från flygplatsen. Janin minns fortfarande bassängen och den utsökta middagen, och han kan då rakt inte glömma sängen, som var bekvämare än hans hemma. När han återvände från Afrika efter två månader valde han det egyptiska flygbolaget igen och tillbringade hela/ytterligare två dagar gratis på samma hotell.

Janin Klemenčič
lärare i filosofi och psykologi på gymnasiet Ledina i Ljubljana

Lyssna för allt i världen inte på vänner och släktingar som vill väl men försöker övertyga er att resor är osäkra och dyra! Utnyttja varje möjlighet till resa och tveka inte för mycket! Ni kommer tacka er själva.övningen är gjord av flera studenter

Inga kommentarer: