Nätbaserad distanskurs vid Uppsala universitet
Kurskod 5SL001 • 15 högskolepoäng • Anmälan via Antagning.se
Länk till kursplan. • Länk till institutionens information för studenter.
Kursen ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i och om det slovenska språket, liksom en grundläggande allmän orientering om Slovenien av idag samt dess historia, litteratur och kultur.
Hur går undervisningen till?
- Alla instruktioner kommer att finnas på Uppsala universitets Studentportal.
- Lektionsundervisning på kursen ges varje vecka i form av e-möten i Adobe Connect på de svenska högskolornas gemensamma server Sunet. Här kan studenter även träffas utanför lektionstid för att arbeta tillsammans i grupp. Mötesrummet står alltid öppet.
- Spontana diskussioner mellan studenterna kan föras i Google Groups diskussionsforum. Även läraren deltar aktivt i dessa diskussioner i mån av tid och beroende på frågornas karaktär.
- Varje vecka skall en veckoredovisning lämnas in via ett webbaserat enkätformulär.
- I slutet av kursen skrivs två specialuppgifter om vardera c:a en A4-sida.
- Pirih Svetina & Ponikvar. 2012. A, B, C... 1, 2, 3, Gremo med tillhörande CD-skiva. 152 s. Ljubljana: Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani. ISBN: 978-961-237-22-3.
- Boken beställs enklast genom ett mail till knjigarna@ff.uni-lj.si. Kontakta dem så tidigt som någonsin möjligt för det kan ta ett par veckor att få boken.
- Om du har någon i din närhet som kan hjälpa dig med den slovenska hemsidan så är det smidigare att beställa från emka.si. De levererar betydligt snabbare. Tänk bara på att byta land till Švedska innan du börjar fylla i dina personuppgifter och adress, annars finns risk att du får ett felmeddelande.
- Om du i stället vill be någon bekant att köpa boken i Slovenien och skicka till dig så finns den i alla större bokhandlar i Ljubljana, men säkrast hos Mladinska knjiga mittemot huvudpostkontoret på Slovenska cesta 29 eller i Filosofiska fakultetens bokhandel på Aškerčeva 2. - All övrig kurslitteratur finns tillgänglig i elektronisk form. Se den officiella litteraturlistan.
De webbaserade e-lektionern kommer att hållas med hjälp av e-mötesverktyget Adobe Connect. Inget särskilt program behöver installeras förutom själva webbläsaren (Firefox, Explorer, Safari el. likn.) Du behöver bara en dator med möjlighet att surfa på webben, en hyfsat snabb internetuppkoppling via kabel (trådlös uppkoppling ger ofta dålig ljudkvalitet) och ett headset med mikrofon (eller hörlurar och en inbyggd mikrofon).
Här hittar du ytterligare information om hur Adobe Connects e-möten fungerar. Besök gärna Sunets Café Connect för att pröva på programvaran och för att testa dina ljudinställningar. Om du har problem med ljudet finns här lite anvisningar från Uppsala universitets Learning Lab.
Välkommen!
Morgan Nilsson
lärare i slovenska vid UU
morgan.nilsson@moderna.uu.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar