BLOGGEN SKAPAS AV...

Dolores Meden, Morgan Nilsson och med bidrag från studenterna på universitetets kurser i slovenska.

* * *

Bloggen är knuten till de kurser i slovenska som 2004-2011 givits av Morgan Nilsson vid Göteborgs universitet och som från och med 2012 i stället ges vid Uppsala universitet.

Dolores Meden har studerat slovenska sedan 2008. Hon fungerar som huvudredaktör för den här bloggen och ser till att varje sak finns på rätt plats, är länkad så att man hittar och att innehållet får en trevlig layout. Hon har även bidragit med en lång rad egna texter och förteckningar, liksom många översättningar från slovenska till svenska.

Morgan Nilsson har undervisat i slovenska sedan 2004. Kurserna i slovenska ges sedan 2012 vid Uppsala universitet, men han har fortfarande kvar huvuddelen av sin anställning inom ämnet slaviska språk vid Göteborgs universitet. Allt det kursmaterial som han utarbetat genom åren finns tillgängliggjort här på bloggen, liksom några av hans kortare översättningar från slovenska till svenska.

Till hjälp har vi även haft studenter som skrivit olika texter och gjort översättningar. Författarens eller översättarens namn anges under texten på respektive sida.

Om du hittar några felaktigheter eller känner till någonting som skulle passa att lägga till på bloggen sidor så är du varmt välkommen att höra av dig, antingen genom ett meddelande på den sida i bloggen som det rör sig om eller genom ett vanligt mail.

Dolores Meden & Morgan Nilsson